Aktuality:
Smutná zpráva: Odchod našeho kamaráda Ládi "Šediváka" Wonky Zdravím všechny naše příznivce a mám neradostnou zprávu - 12.1.2025 tj. neděle - odešel po dlouhé nemoci do motorkářského nebe náš zakládající člen, motorkář a kamarád Láďa Wonka (Šedivák), kdo jste Šediváka znali zavzpomínejte
13.1.2025 23:59:56

Pravidla - "Radvanického guláše roku"

Števo 11.2.2024 18:14
Soutěžící – si zajistí suroviny, z kterých bude guláš uvařen a ochucen. Minimální množství masa (jakéhokoliv), z kterého bude guláš uvařen je 0,5 kg v syrovém stavu. Suroviny které budou potřebné k uvaření guláše, nesmí být předpřipravené (oloupaná cibule, nakrájené maso atd.) s výjimkou případného vývaru. Účastník soutěže se musí vybavit veškerým nádobím a nástroji potřebných k přípravě guláše. Vařit je povoleno pouze na typizovaném elektrickém vařiči (elektrika, indukční atd.) nelze používat plynový vařič. Pokud soutěžící nebude mít vařič svůj, může mu být zapůjčen od pořadatele. Soutěžící bude mít na celkovou přípravu a uvaření guláše limitovaný čas pět hodin. Po uplynutí tohoto času, musí být uvařený guláš připraven a naservírován na degustaci, kterou provede předem vybraná porota. Připravená jedna porce guláše na talíři, bude před porotou prezentována pod číslem, tak aby se zachovala anonymita soutěžícího. Spojitost čísla se jménem soutěžícího bude známá jen zástupci pořadatele. Číslo si každý soutěžící vylosuje těsně před servírováním na degustaci – aby se zamezilo jakémukoliv ovlivnění poroty. Soutěžícímu nesmí být nápomocná žádná osoba po dobu přípravy a vaření guláše. Guláš vaří každý soutěžící sám bez pomoci!!! Hodnocení guláše – každý guláš musí být pojmenován. Porota bude hodnotit jak chuť guláše, tak i konečný vzhled servírované porce, přičemž rozhodující pro hodnocení bude chuť uvařeného guláše. Po degustaci guláše, bude provedeno vyhodnocení a vyhlášení pořadí soutěžících s vyhlášením nejlepšího „Radvanického guláše daného roku konání“, pořadí gulášů určí jmenovaná porota. Porota – musí mít vždy lichý počet členů, nejméně však tříčlenná. Porotci se nesmí pohybovat v průběhu přípravy a vaření gulášů mezi soutěžícími. Konečné hodnocení – degustace provádí porota anonymně. Naservírovaným gulášům, které jsou prezentovány pod čísly, přiřadí body a to od 1 po 10 bodů, přičemž 10 bodů je dáno nejchutnějšímu (nejlepšímu) guláši. Po sečtení přidělených bodů vítězí guláš s nejvíce body. Pokud se v prvních čtyřech umístěních přidělené body shodují, musí dojít k takzvanému rozstřelu, tzn. porota opět musí provézt degustaci rovnocenných gulášů a musí jednoznačně určit pořadí, zde může sehrát roli na umístění i vzhled naservírovaného guláše. Porota jednoznačně musí určit pořadí prvních čtyř gulášů. Porotci se mohou mezi sebou radit. Soutěžící ani diváci se nemohou v průběhu degustace pohybovat kolem místa (prostoru), kde budou degustační vzorky – aby nedocházelo k ovlivňování poroty. Na dodržování soutěžních regulí v průběhu vaření (přípravy) guláše dohlíží zástupce pořadatele. Pořadatel – zajistí pro každého soutěžícího dva stoly + jednu židli, teplou a studenou vodu na určeném místě, odpadkový koš na určeném místě, jednu elektrickou zásuvku na 230V. Na konečnou degustaci zajistí jeden hluboký talíř + lžíce, pro každého porotce půllitr čisté neochucené vody. V průběhu přípravy a vaření dohlíží na dodržování regulí soutěže. Veškerá práva a změny pravidel jsou vyhrazeny pořadatelem
Narozeniny:
Tento měsíc má narozeniny:
30.3. Jana Cinková / Píšťalka

Narozeniny příští měsíc:
5.5. Jaroslav Kult / Šroubek
17.5. Helena Čermáková / babča
Nejbližší akce:
Jestřábí silvestr 2024
klubová akce + hosté
Datum: 31.12.2024
Čas: 17:00:00
Místo: Jestřábí klubovna


Poslední proběhlá akce:
Výroční členská schůze
Výroční členská schůze pro členy klubu a hosty
Datum: 26.4.2025
Čas: 17:00
Místo: Jestřábí klubovna
po skončení schůze posezení při muzice
Cookies

Rádi bychom Vám ukazovali informace týkající se Vašich zájmů. Proto bychom Vás chtěli poprosit o Váš souhlas k využití jednotlivých dat. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Přijmout vše“.